Voor financiële ontwikkeling

Bloggen

Last van RSI

Last van RSI

Nee ik heb het niet over de marktindicator RSI, maar over een fysieke klacht. Ik was nogal enthousiast aan de slag gegaan met programmeren aan mijn FIRECalc applicatie. Maar ik moet even wat rustiger aan gaan doen. Ik heb namelijk last van RSI.

RSI staat voor “Repetitive Strain Injury” en omvat veel verschillende klachten. De bekedste zijn de tennis- en de muisarm. Ik heb zelf last van mijn rechterwijsvinger en rechteronderarm.

Het komt en gaat met vlagen, maar het steekt vooral de kop op bij veel programmeren. Ook langdurig gamen met de muis doet mij geen goed. En dan hebben we ook nog het bloggen…

Wat dat betreft heb ik pech. Mijn werkende leven speelt zich af achter de computer. Daar is geen compleet alternatief voor, maar ik wil wel gaan kijken of ik een aangepaste muis of muisvervanger kan krijgen via mijn werk.

Gamen is optioneel. Het gamen zal ik de komende tijd dan maar weer op een laag pitje zetten, ik kan ook Netflixen of een boek lezen.

En ja, het bloggen. Dat wil ik niet missen. Daarom ga ik binnenkort een paar soorten text to speech software testen. En daarover bloggen natuurlijk.

Wie van jullie heeft wel eens last van RSI? En hoe ga je daar mee om?

 1. Een verticale muis heeft mij heel erg geholpen toen ik ook last had van RSI klachten. Tip: bestel er een in China, daar zijn ze nogal goedkoop.
  Daarnaast is een goede zithouding belangrijk (niet voorover zitten) met een goede bureaustoel en een in hoogte verstelbaar bureau.

  • Reactie door auteur

   Ja, ik zat ook al naar zo’n verticale muis te kijken. Lijkt een beetje op een joystick. Ik hoef het in principe niet zelf te betalen, ik kan het declareren bij mijn werkgever. Dan liever een goede dan een goedkope.
   Gelukkig heb ik weinig tot geen last van mijn nek, schouders en rug.

 2. stellaiszuinig

  Had ik het maar! Ik ben eergisteren geopereerd aan carpaal tunnel syndroom én curpaal tunnel syndroom (de pols- én de elleboogzenuwen waren bekneld. Niet alleen rechterarm, nee, de linker moet ook nog een keer! Desalniettemin is RSI ook naar, en ik wens je sterkte!

  • stellaiszuinig

   Ik bedoelde cubitaal tunnel syndroom, denk dat de speller er curpaal van heeft gemaakt! Het gaat om de zenuwen in de pols (carpaal) en de elleboog (cubitaal). Dit nog even ter info!

 3. stellaiszuinig

  Hoi Uitklokken, voordat de klachten verdwenen zijn (tintelingen, koude hand, pijn) kan het zomaar een jaar duren, zenuwen schijnen erg langzaam te herstellen helaas. Typen gaat wel en ik rust mijn ellenbogen nu op een kussen zodat ik minder druk op de zenuwen uitoefen. As maandag ga ik op mijn werk ook zo’n joystickmuis regelen!

Geef een reactie