Voor financiële ontwikkeling

Bloggen

Waarom een blog over geld beginnen?

Waarom een blog over geld beginnen

Er zijn al best wel veel blogs over geld. Even googelen en je krijgt dagen aan leesvoer binnen. Waarom zou je er nog een aan toevoegen en een blog over geld beginnen?

Voor mij is de belangrijkste reden is dat het schrijven over geldzaken je zelf bewuster maakt van je eigen geldkeuzes. Het is net zoals in je werk: als je iets ingewikkelds op een simpele manier kan uitleggen dan blijkt daaruit dat je het snapt. Ik start dit blog dus vooral voor mezelf. Bijkomend voordeel is dat anderen kunnen reageren op mijn blogs en mijn idee over geld hiermee wordt uitgedaagd.

De tweede reden is dat geven beter is dan nemen. Als dit blog anderen aan het denken zet over hoe ze beter met geld om kunnen gaan, dan geeft mij dat een goed gevoel.

Er zijn nog meer redenen waarom je aan een blog zou willen werken, maar die staan bij mij niet bij de drijfveren. Denk dan aan
– Geld verdienen met je blog (ik heb genoeg)
– Van mijn hobby mijn werk maken (ik wil geen financieel adviseur worden)
– Bevestiging van je ego (dat doe ik wel op andere manieren, als ik daar al behoefte aan heb)

Kortom: Ik hoop door te delen zelf beter te worden in het omgaan met geld. En ik merk dat ik het leuk vind.

Voor mezelf heb ik nog geen doelen gesteld over hoe vaak ik wil bloggen over geld, of welke onderwerpen ik langs wil laten komen. Voor mij zal vooral de trigger zijn: als ik iets heb besloten dat met geld te maken heeft op de middellange tot lange termijn, of als ik iets heb gewijzigd in mijn financiële administratie.

Een tip voor blogschrijvers die ik wel eens langs zie komen is: eindig je blogpost met een vraag. Nou, bij deze dan:

Waarom ben jij (g)een blog over geld begonnen?

 1. Mr. Stup

  Goed bezig!

 2. Hoi, ik ben ook beginnend blogger en heb jouw blog in mijn lijst gezet, ik ga je volgen!

  • uitklokker

   Leuk Stella, toch een beetje spannend, niet? Ben benieuwd waarover jij allemaal gaat bloggen.

   • Mijn blog hangt aan elkaar van losse flodders momenteel. Ik heb onderwerpen als een weekmenu, besparen, overpeinzingen over aankopen die ik wel of niet moet doen en eigenlijk alles wat er in mijn hoofd opkomt én waarvan ik het met de wereld wil delen. Zou meer tijd moeten hebben om het wat mooier qua lay-out en foto’s etc. te maken allemaal, maar dat is nu nog niet mogelijk. Misschien ooit, als ik heb besloten minder te gaan werken. Daar blog ik dan eerst nog uitgebreid over natuurlijk! ;-) Succes met jouw site en we houden contact!

 3. Ik ben begonnen met mijn blog om mezelf te motiveren om beter met geld om te gaan. Mijn blog zie ik meer als een dagboek om later terug te lezen hoe dit proces is gegaan. Ondertussen leuk ik mijn blog op met financiële verhalen van anderen. Elke keer leer ik weer nieuwe dingen van andere bloggers.

  Welkom bij de club. :-)

 4. Goed plan! Ik schrijf omdat het me plezier oplevert om te delen. en voor mezelf. Ik zie hoor beredeneer. Ik heb geen puur geldblog. Maar probeer met mijn twee kids goed te leven en bewuste keuzes te maken.

 5. Hier ook net gestart! Bij toeval kwam ik uit op je blog. Wat mij vooral drijft is dat ik mensen meer bewust wil maken van de mogelijkheden die ze zelf hebben om te werken aan een zorgeloze toekomst. Ik erger me al jaren mateloos aan de hoeveelheid politieke besluiten rondom vermogensopbouw en pensioen. Ik begrijp heel goed dat gewone mensen de draad kwijt zijn als het gaat om pensioen. Dus met een blog kan een hier hopelijk een heel klein verschil in maken. Ik blijf je volgen!

Geef een reactie