Voor financiële ontwikkeling

Financiële planning

FIRE Calculator voor financieel overzicht

FIRE Calculator

Er zijn best wat bloggers die hun geavanceerde spreadsheets ter beschikking stellen om te downloaden. Ook maken ze erg handige tooltjes. Op die manier hebben andere mensen ook wat aan het werk dat ze daar in hebben gestoken. Het is tijd voor mijn eigen FIRE Calculator!

Een paar voorbeelden:
Het Mr. FOB huishoudboekje
De tooltjes van Geld-is-tijd
Overzichten en FIRE Calculator voor loonslaven van Geldnerd

Dat heeft mij geïnspireerd. Mijn achtergrond is software developer, dus dat kan ik ook, en misschien wel beter (sorry, medebloggers)! Het moet wel iets toevoegen aan de bestaande tooltjes en producten die er al op de markt zijn. In eerste instantie zou ik er zelf mee aan de slag willen gaan naast mijn spreadsheets.

  • Het programma moet op elke computer werken, ook als je geen spreadsheet programma hebt. Het liefste is geen enkel extra programma nodig.
  • De gegevens moeten lokaal kunnen worden opgeslagen, dus je hoeft het niet op een of andere server te zetten als je dat niet wilt.
  • Er is goede integratie door import en export functionaliteit.
  • Het allerbelangrijkste: Je krijgt inzicht in hoe je ervoor staat.

Open source

Het is de bedoeling dat het uiteindelijk open source wordt. Voordat ik dat doe moet het van goede kwaliteit zijn. Mijn uitprobeersels zijn niet hoe ik mijn betaalde werk doe. Ik ga voorlopig weinig softwaretesten schrijven of heel veel aandacht besteden aan documentatie. Iets wat ik normaal wel doe. Welke open source licentie ik ga hanteren weet ik nog niet. Ik neig nu naar de MIT licentie – je kan er mee doen wat je wilt – maar dat kan altijd nog veranderen zolang ik het nog niet openbaar heb gemaakt.

Mijn droom is dat het programma zo handig is dat anderen het echt gebruiken en dat ik er mijn brood mee kan verdienen. Er is best wat gratis software waarmee je geld kan verdienen door het aanbieden van premium features (denk dan aan features voor zakelijk of commercieel gebruik).

Zou jij geïnteresseerd zijn in mijn FIRE Calculator?

  1. Meer tooltjes is altijd een goed idee;-)
    Maar hoe wil je premium features in open source software maken?

Geef een reactie