Voor financiële ontwikkeling

Bloggen, Financiële planning

Goede geldvoornemens voor 2020

goede-geldvoornemens-voor-2020

Het is weer de tijd van het jaar om terug te blikken en vooruit te kijken. Niet alleen vanwege alle lijstjes die langs je oren vliegen (wie is er dit jaar overleden…), maar ook vanwege de traditionele goede voornemens. Goede geldvoornemens voor 2020 horen daar dan ook zeker bij!

Behalve goede geldvoornemens heb ik ook goede blogvoornemens. Ik ben recent begonnen met bloggen en ik wil dit graag volhouden. Dit kan ik doen door te werken aan de kwaliteit van mijn blogs. Het blijft voor mij nieuw, dus het zal niet perfect zijn.

Maandelijks mijn savings rate bijhouden

Voornemen 1: mijn savings rate maandelijks bijhouden. Om een goed beeld te krijgen van mijn savings rate heb ik meer structuur nodig. Op dit moment kijk ik er jaarlijks naar. Zelfs dat is dan een gok, want ik bereken het niet precies. Een mooi goed blogvoornemen.

Dat kan beter! Ik wil elke maand een update berekenen en delen via uitklokken.nl. Ik heb al geschreven over hoe ik de savings rate bereken. Dat format wil ik gebruiken, aangevuld met een afbeelding. Want een plaatje zegt meer dan 1000 woorden!

Savings rate van minimaal 40%

Vorige kop zegt iets over hoe vaak, dit gaat over hoeveel. 40% is een mooie doelstelling voor 2020. Een vorige, grove schatting gaf mij een savings rate van 39%. Nu ik het bij ga houden kan ik er voor zorgen dat ik aanstuur op een concreet doel. 40% moet lukken. Ik ga dus voor een BSRI silver rating :)

Eigen afbeeldingen gebruiken in plaats van stockphotos

Stockphotos gebruiken is makkelijk. Je downloadt een afbeelding die rechtenvrij is, en je hebt een leuke blogkop (is dat een woord?). Het zijn alleen vaak dezelfde foto’s die ik langs zie komen. Als je vaker financiële blogs leest ben je vast bekend met de pot munten. Of de groter groeiende plantjes, de stapel biljetten, de laptop met kop koffie, etc.

Unieke content is leuker! Ik heb helemaal geen verstand van fotograferen, dus het wordt een leertraject zullen we maar zeggen. Vooral infographics hebben me altijd aangetrokken. In één oogopslag zie je de essentie van je verhaal. Ik ga een test doen met canva.com. Het eerste resultaat staat bovenaan dit bericht. Wordt vervolgd.

FIRE doel concreet maken

Excel is een mooie tool. Je kan hier een grove berekening mee maken per wanneer je FIRE bent met je huidige uitgavenpatroon, en wat aannames over doe toekomst. Het zou eigenlijk andersom moeten zijn, je stelt een doel en daar werk je naar toe. Als je bijvoorbeeld FIRE bent met een half miljoen op de bank, kun je daarnaar toe werken. Ik wil zo een doel stellen en dat bij gaan houden door middel van een analogie.

Hoe dit er uit gaat zien weet ik nog niet, maar ik vind de cheesy index van Cheesy Finance wel mooi. Het is een percentage (index), dus je vertelt wel hoe ver je bent maar niet hoeveel geld dat is. Ik kan vast een mooie analogie met een klok bedenken. Doemsdag klok, maar dan positief. Nog even op broeden :)

Goede geldvoornemens voor 2020

Dit zijn ze:

 • Maandelijks mijn savings rate bijhouden
 • Savings rate van minimaal 40%
 • Eigen afbeeldingen gebruiken
 • FIRE doel concreet maken

Aan het einde van 2020 zullen we zien of de doelen ook daadwerkelijk zijn gehaald.

Lijken jouw goede geldvoornemens voor 2020 op die van mij?

 1. Hoi Uitklokken, leuk om je voornemens te lezen. Ik heb ze niet echt, maar wil wel proberen om minimaal 2 posts per week op mijn eigen site te doen. Of dat lukt zal blijken. Net als jij ben ik nog niet lang bezig, en ook ik vind de kwaliteit van mijn blog belangrijk. Daarnaast hoop ik dat mijn schrijfsels leuk genoeg zijn om mensen te blijven boeien. Succes met je blog in 2020 en tot de volgende keer!

 2. Leuk om te lezen. Een maandelijkse savings rate bijhouden is inderdaad essentieel! Succes met je goede voornemens!

 3. Leuke voornemens, het feit dat je er überhaupt over nadenkt geeft je al een voorsprong.

  Mijn voornemens moet ik ook nog eens op een rijtje zetten, komt ergens deze maand werd denk ik. Ik focus vooral op de groei van het dividend en de te ontvangen inkomsten.

  Optimalisatie van de maandelijkse inkomsten en uitgaven is een continue proces waar op dit moment weinig af te schaven is zonder in te leveren op onze huidige levenstijl. Vandaar dat ik de savings rate belangrijk vind maar niet voor op mijn blog.

  Succes en bedankt voor de link naar Canva, dat kende ik nog niet.

Geef een reactie