Voor financiële ontwikkeling

Financiële planning, Hypotheek, Inkomen, Vermogen

Savings Rate februari 2020

Savings Rate Februari 2020

Dit is een update van mijn maandelijkse savings rate berekening. Ditmaal de savings rate van februari 2020. Geen topmaand, maar dit heeft een reden.

Berekening savings rate februari 2020

De berekening van de savings rate is simpel. Ik pak het spaarbedrag, en deel dat dan door de inkomsten.

Mijn inkomsten zijn per definitie 100%.

SoortSparenSparen zonder PBW
Premie bankspaarhypotheek11,6%13,7%
Extra inleg bankspaarhypotheek0%0%
Pensioenspaarrekening0%0%
Pensioenbeleggen13,5%15,9%
Gewoon beleggen3,3%3,9%
Crowdsourcing en crowdlending0%0%
Groene beleggingen0%0%
Geconverteerde bijdrage werkgeverspensioen14,7%0%
Totaal43,3%33,4%

Afgelopen maand verslechterde mijn savings rate. Ik ging namelijk een weekend weg naar Edinburgh. Daardoor heb ik niets gestoken in crowdlending.

Edinburgh is trouwens fantastisch. Ik ging er naar toe met een vriend. Het was eigenlijk de bedoeling dat we met z’n drieën gingen, maar één vriend heeft net een huis gekocht en kan elke euro gebruiken.

Ik stuitte in Edinburgh op het fenomeen dat vrijwel alle musea in het Verenigd Koninkrijk gratis zijn. Geen hoge toegangsprijs zoals hier. Top voor nop. Het was in de musea dan ook een stuk drukker dan in Nederland het geval is. Ook komen er meer mensen die dit normaal niet kunnen betalen. Dit juich ik toe! Ouderwetse verheffing van het proletariaat.

Vooral het National Museum Of Scotland was erg leuk. Mooie gebouwen, van alles en nog wat. Archeologie, biologie, wetenschap, antropologie, geschiedenis. We waren hier wel even zoet. Ook leuk als je kinderen hebt, dan is dit museum echt een must!

Terug naar de savings rate. De maandelijkse premie van de bankspaarhypotheek is vaste prik. Zolang ik deze hypotheek heb blijf ik aan waardeopbouw doen. Met huren heb je deze opbouw niet. Huren is funest voor je savings rate! Zelfs in een slechte maand, als je verder niets doet, heb je hierdoor nog waardeopbouw.

Voor februari 2020 komt mijn totale savings rate dan uit op 43,3%, en 33,4% als je de pensioensbijdrage werkgever niet meetelt.

Geef een reactie