Voor financiële ontwikkeling

Inkomen

Een nieuwe baan

Een nieuwe baan

Sinds kort heb ik een nieuwe baan. Na een tijdje vrij te zijn geweest in februari ben ik per 1 maart weer stevig aan de slag. Waarom heb ik gekozen voor deze nieuwe baan en wat vind ik er tot nog toe van?

Er zijn drie redenen waarom ik bij dit bedrijf heb gesolliciteerd.

De eerste en belangrijkste reden is dat ik meer persoonlijke impact wil maken. Het komt er op neer dat ik bij mijn vorige werkgever maar een radertje in de machine was. Niet gek bij een bedrijf waar tienduizenden mensen werken. Waar ik naar toe ga is een stuk kleiner: 180 personen. Een zogenaamde scale up. Spannend! Meer invloed, meer verantwoordelijkheid.

De tweede reden is zingeving. Ik geloof dat het bedrijf waar ik nu werk meer betekent voor de wereld. We hebben ongeveer 80.000 uur aan ons werkende leven te besteden. Graag zou ik wat meer uren besteden aan dingen die er toe doen. Hopelijk kan ik dan op mijn sterfbed (wat hopelijk nog ver weg is) met tevredenheid terugkijken op wat ik heb gedaan.

De derde reden gaat niet zozeer over waar ik naar toe ga, maar waar ik vandaan kom. Ik ben vastgelopen op een paar punten in mijn leven, er moest iets gebeuren. Verandering van omgeving helpt me om weer wakker te worden en de wereld op een andere manier te zien. Ik moet flink aan de bak, dat is nu wel weer even goed voor me!

Wat vind ik tot nog toe van de nieuwe baan?

Het is flink aanpoten. Vanaf 1 maart tot nu heb ik zo verschrikkelijk veel informatie over me heen gekregen, daar moet ik echt van bijkomen. Ik heb afgelopen woensdag en vrijdag dan ook heel rustig aan gedaan (lees: bijna niks gedaan) gewoon omdat ik moe ben. En als er veel op me af komt slaap ik ook slechter. Want dan blijven dingen veel te lang door mijn hoofd spoken. Ik ben trouwens weer aan de slag gegaan als IT manager, mocht je je dat afvragen…

Ik voel ook wel een goede energie. Niet op alle vlakken, maar wel op de meeste. Het is nu vooral zaak om mijn ideeën tot uitvoer te brengen. Initiatief nemen. Misschien wel een beetje lomp zijn, omdat er anders misschien te weinig gebeurt. Ach, ze hebben me niet voor niets aangenomen!

Wat ik van tevoren niet wist is dat er in de tussentijd oorlog is uitgebroken in de Oekraïne. Er zit een Rus in mijn team die het er heel zwaar mee heeft. Dat vind ik wel meteen heftig, hier ben ik niet op getraind. Ik kan niet anders dan gewoon mezelf zijn en hem normaal te benaderen. Maar er zit zoveel lading op wat er nu gebeurt dat ik niet weet of ik het er nou over moet hebben of niet. Een olifant in de kamer hou ik ook niet van. Ik zal het dan ook gewoon vragen of hij het er over wil hebben of niet.

Financieel weet ik nog niet wat het plaatje is! Wel ongeveer, zoals ik al eerder heb gedeeld. Onder andere dat mijn salaris iets lager wordt. Maar hoeveel precies weet ik niet. Na mijn eerste salaris kan ik er meer over vertellen. Uiteraard deel ik de details van mijn eerste loonstrookje graag!

  1. Hoi Uitklokken, wat fijn dat je een nieuwe baan hebt waarbij je meer kan betekenen voor de wereld. Ik herken het slecht slapen wel, ik hoop dat dat snel weer normaal is omdat je op de juiste plek zit en je ritme hebt gevonden. Ik vind een nieuwe baan altijd erg zwaar in het eerste jaar, daarna heb je alles een keer meegemaakt en weetje hoe de hazen lopen. Dat is dan in het onderwijs. Ik wens je veel plezier in je nieuwe job!

Geef een reactie