Voor financiële ontwikkeling

Over uitklokken.nl

Uitklokken.nl

Op een gegeven moment dacht ik, na veel blogs te hebben gelezen over financiele onafhankelijkheid, dat het wellicht eens tijd wordt om zelf een blog te starten. Een lijst met met veel inspiratie staat op FIREhub. Uitklokken.nl is hiervan het resultaat.

Behalve financiële onafhankelijkheid zijn er veel meer zaken die met financiën te maken hebben die interessant zijn. Daarom is de subtitel ook “over financiële ontwikkeling” in plaats van alleen over onafhankelijkheid. De reis is soms mooier dan het doel!

Zaken die ik interessant vind:
– Vermogensopbouw algemeen
– Beleggen
– Sparen
– Crowdfunding
– Eerder stoppen met werken (oftewel, permanent uitklokken!)
– Geld en gezin

Ik (man van begin 40) heb zelf een fulltime baan in loondienst, mijn vriendin een parttime baan in loondienst.

Ik ben een software developer met meer dan 20 jaar ervaring. Die ervaring strekt van kleine, beginnende bedrijven (ze zouden nu start-ups heten) tot grote mutinationals met tienduizenden werknemers. Ik spreek meer computertalen dan mensentalen!

Ik woon samen met mijn vriendin in een koophuis. We hebben geen kinderen. Mijn streven is om eerder te kunnen stoppen met werken. Hoeveel eerder is moeilijk te voorspellen, maar mijn 61e levensjaar lijkt mij nu wel een mooie leeftijd.

Het doel is om zo veel mogelijk reacties te beantwoorden, maar het is geen belofte.

Ik, uitklokken.nl, ben een particulier die het leuk vind om zijn ervaring met financiën te delen. Dat maakt mij geen professioneel adviseur en mijn blog bevat dan ook geen advies. Ik schrijf omdat ik het leuk vind. Ik probeer zo goed en accuraat mogelijke informatie te verschaffen, maar ik ben niet onfeilbaar en maak fouten. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.

Nog meer Uitklokken

Waar ik nog meer over mezelf vertel:
=> De Goed met Geld Podcast heeft een interview met mij gehad.
=> Mr. Dutch Millennial heeft mij uitgenodigd in zijn 10 vragen aan serie. Vond ik leuk om te doen, en dit geeft je wellicht meer achtergrond over mij.
=> Meer of Mynder heeft mij geïnterviewd. Lees hier over mijn slechtste financiële beslissing ooit.

Geef een reactie