Voor financiële ontwikkeling

Beleggen

Flatex neemt DeGiro over

Flatex neemt DeGiro over

Flatex neemt DeGiro over. Zie het persbericht op https://www.flatex.com/fileadmin/fintech_relaunch/Public/pdf/news/2019/pm/Press_Release_flatex_to_buy_degiro.pdf.

Aangezien DeGiro groot is in FIRE land, ben ik benieuwd wat dit gaat doen met de tarieven. Flatex is een relatief nieuwe uitdager op de Nederlandse markt.

Daarom vraag ik me af of dit goed is voor ons of dat dit een voorbode van hogere tarieven is.

Update 19 feb: Het lijkt erop dat de prijzen inderdaad omhoog gaan. Dit is bevestigd door Frank Niehage, CEO van Flatex.

Ook bij de huidige grootbanken kun je nog redelijke tarieven krijgen. Ook kun je denken aan crowdfunding. Er is dus nog genoeg om uit te kiezen.

Flatex heeft op dit moment ongeveer 300.000 klanten. DeGiro heeft er ongeveer 500.000. Hiervoor betaalt Flatex $250 miljoen. De kleine eet in dit geval de grote vis op. Flatex heeft een banklicentie. Met deze overname DeGiro dus ook. Hierdoor krijgen klanten van DeGiro later meer mogelijkheden.

Ik hou de ontwikkelingen scherp in de gaten, omdat dit ook invloed kan hebben op de tarieven van mijn eigen broker. Meer spelers is meer concurrentie. Meestal leidt dit tot lagere tarieven. Maar misschien is er juist een grote budgetspeler nodig om de tarieven te drukken. Flatex neemt DeGiro over? We zullen zien wat het doet.

Heeft er iemand ervaring met Flatex?

  1. Ik was ook even verbaasd over dit nieuws. Ik kijk zelf ook even de kat uit de boom. Ik ben op zich erg tevreden over Degiro.

Geef een reactie