Voor financiële ontwikkeling

Beleggen

Verdien € 90 in twee uur

Verdien € 90 in twee uur

Bij ABN AMRO is er nu een actie. Deze actie noemen ze de Goed Begin Bonus. € 100 gratis geld als je nu minstens €  2020 inlegt. Nou, gratis geld wil ik natuurlijk niet laten liggen. Dit kost je uiteindelijk maar € 10 en twee uur van je tijd. Zo verdien je € 90 in twee uur!

Voorwaarden

Uiteraard heeft deze actie voorwaarden. Hier noem ik ze op.

  • U mag nog niet beleggen met een “Begeleid Beleggen”, “Zelf Beleggen Basis”, “Zelf Beleggen plus”, of “Zelf Beleggen” rekening bij ABN AMRO.
  • U krijgt € 100 op uw rekening als u uiterlijk 31 maart 2020 in één keer minimaal € 2.020 belegt in uw nieuw geopende Begeleid Beleggen, Zelf Beleggen Basis of Zelf Beleggen Plus rekening. 
  • De eerste inleg na uw aanmelding die voldoet aan bovenstaande criteria dient u minimaal 3 maanden te laten staan. 
  • De actie loopt van 6 januari 2020 tot en met 31 maart 2020. U kunt alleen meedoen met de actie via het aanmeldformulier.

Okee, minimaal drie maanden. aangezien ik maximaal rendement per maand wil hebben, is dat ook exact de periode die we gaan beleggen. Langer beleggen betekent namelijk dat we die € 100 over een langere periode terugverdienen. Dat kan dus het beste zo snel mogelijk binnen de grenzen van de actie. We hebben nog iets langer een betaalrekening nodig, dus kost het je eigenlijk 4 maanden in totaal.

We houden het minimale bedrag aan van € 2.020. Ook hier is het weer een kwestie van maximalisatie: € 100 verdienen met € 2.020 is meer rendement dan met bijvoorbeeld het dubbele. De € 100 blijft namelijk € 100.

De kosten

Het zal je niet verbazen dat De Bank dit niet doet uit de goedheid van haar hart. Ze willen geld verdienen! Dat willen wij ook, dus we moeten denken als een bank. Zo laag mogelijke kosten maken gedurende de drie maanden dat we een beleggingsrekening bij ABN AMRO hebben lopen. We gaan dan ook de kosten van de verschillende rekeningen die vallen binnen de actievoorwaarden vergelijken. Ik heb al een keer eerder beleggingskosten bij een bank uitgeplozen, dus klaarblijkelijk vind ik dat leuk!

Begeleid Beleggen

Begeleid beleggen werkt met verschillende risicoprofielen. Die lopen van 1: zeer defensief naar 6: zeer offensief. Uiteraard kun je de rendementen zo vinden, maar voor de kosten moeten we iets dieper duiken. Over het algemeen geldt de regel: hoe meer risico, hoe hoger de kosten. Gezien de korte looptijd van drie maanden willen we ook graag weinig risico lopen. Dat komt goed uit!

Voor profielfonds 1 betalen we 0,57% fondskosten, plus 0,25% servicekosten. Totaal 0,82% aan kosten. Van € 2.020 is dat € 16,56 per jaar. Voor de drie maanden wordt dat € 4,14.

Zelf Beleggen Basis

Deze beleggingsvorm is, voor zover ik kan zien, geschikt voor de beginnende of passieve belegger die graag zelf aan de gang gaat. De servicekosten liggen hier op 0,2%. Je betaalt geen transactiekosten voor beleggingsfondsen. Uiteraard betaal je dan wel fondskosten. Voor de andere producten betaal je minstens € 5 aan transactiekosten, wat al meer is dan de kosten bij begeleid beleggen. Daar kijken we dus niet naar.

Op zoek naar het goedkoopste beleggingsfonds, dus. En als het even kan, een fonds met een laag risico vanwege de korte termijn. Mijn keuze is gevallen op het “iShares Global Inflation Linked Government Bond ETF”. Wereldwijd, passief, staatsobligaties. Stabiel dus, en lopende kosten van 0,25%.

Voor dit fonds betalen we 0,25% fondskosten, plus 0,2% servicekosten. Totaal 0,45% aan kosten. Van € 2.020 is dat € 9,09 per jaar. Voor de drie maanden wordt dat € 2,27.

Zelf Beleggen plus

De plus versie is voor onze strategie alleen duurder, je betaalt € 48 extra per jaar voor meer beleggingsinstrumenten die we toch niet gebruiken.

Betaalrekening

Om gebruik te kunnen maken van beleggen bij de ABN AMRO heb je ook een betaalrekening nodig. Deze moet minstens vier maanden actief zijn, omdat je een maand na de drie maanden van de actie je geld gestort krijgt. En aangezien je zo strak waarschijnlijk niet kan timen, hou ik 5 maanden aan. Uiteraard betaal je deze kosten niet extra als je toch al bij de ABN AMRO bankiert.

Het goedkoopste ben je uit met Betaalgemak Standaard, die € 1,55 per maand kost. € 1,55 keer vijf maanden is € 7,75.

Totale kosten

Van de beleggingsopties is Zelf Beleggen Basis het goedkoopst. Als we daar de betaalrekening bij optellen komen we uit op €2,27 plus € 7,75 is € 10,02. Voor een tientje aan kosten voldoe je dus aan de eisen van de actie.

Verdien je dan € 90 in twee uur?

Volmondig ja! Het is een prima actie. Je kan in vier maanden (omdat je een maand moet wachten op die € 100) € 90 verdienen. Je moet dan wel de beleggingsrekening en de betaalrekening op tijd weer opzeggen. Hiervoor moet je wel zin hebben om twee keer een product aan te vragen, en twee keer een product op te zeggen. Stel dat je hier 4 keer een half uur mee bezig bent, dan verdien je € 90 in twee uur. Dat is nog eens een mooi belastingvrij uurloon! Als je al bij de ABN AMRO zit is het nog mooier, dan ben je sneller klaar voor meer geld. Je bent dan gek als je het niet doet.

  1. je verdient dus 5% in 3 maanden. Maar als je aandelen 5% minder waard zijn geworden ben je ook al je winst kwijt.

Geef een reactie