Voor financiële ontwikkeling

Belasting, Crowdfunding

Saldo Mintos opvragen voor de belastingaangifte

Saldo Mintos opvragen voor de belastingaangifte

In Nederland betaal je belasting over je vermogen. Hiervoor wordt er gekeken naar hoeveel vermogen je hebt per 1 Januari. Daarom wil ik ook het saldo opvragen van mijn Mintos rekening voor de belastingaangifte.

De meeste bedrijven waar je vermogen hebt gestald bieden hiervoor een overzicht aan. Daarop staat precies wat je per 1 Januari aan vermogen hebt. Tenminste, bedrijven die in Nederland actief zijn. Die houden namelijk rekening met de Nederlandse belastingregels.

Mintos is één van de crowdfunding platformen waar ik in heb geïnvesteerd. Laatst heb ik er weer wat geld in gestoken. Mintos heeft zogenoemde tax statements beschikbaar, meer deze zijn alleen geschikt voor belasting gebaseerd op inkomen, niet op vermogen, zoals in Nederland. In principe wil je de account balance weten op 1 januari. Dit bedrag kun je dan aan je lijstje waarde beleggingen toevoegen bij je aangifte.

Standaard is deze dus niet verkrijgbaar. Gelukkig hebben ze een handmatige oplossing geboden. En die werkt perfect!

Ik stuurde een e-mail naar support@mintos.com met de volgende vraag:

Hello,

Could you send me my Mintos account balance per 1 jan 2020? I need it for my taxes in The Netherlands.

Regards,

Account ID <jouw id>

Mintos in het Nederlands

Binnen no time kreeg ik antwoord van ene Rick die mij in het Nederlands antwoorde. Oh wat fijn, bedankt Rick!

Ik ben blij dat Mintos de Nederlandse taal heeft omarmd. Niet omdat ik geen Engels spreek, maar omdat het me minder moeite kost. Ik zet ook de Nederlandse ondertiteling aan, zelfs als ik het zonder ook precies kan volgen. Makkelijker voor het brein.

Met dit overzicht in de hand is het makkelijk om de aangifte te doen. Maar het is – en ik begeef me ethisch op glad ijs – erg makkelijk om het NIET op te geven. Er is voor zover ik weet geen deal tussen de NL belastingdienst en het Mintos platform. Er wordt al helemaal niet vooraf ingevuld. Ik ben benieuwd of dat er ooit gaat komen. In mijn optiek beter van wel. Dat maakt het één en ander weer wat makkelijker en eerlijker.

Ga jij ook je Mintos saldo opvragen voor de belastingaangifte?

  1. Kees

    Waaronder op de belastingaangifte heb jij het saldo van Mintos ingevuld? Belastingdienst geeft hier ook geen duidelijkheid over van hoe of wat. Ik wil het gerust opgeven, maar ik weet niet zo goed hoe, waar of wat.

  2. Sebastiaan

    Ik heb dit keer een beetje moeite met het krijgen van de gegevens. Ik heb 12 dagen geleden een email gestuurd met een verzoek om de gegevens maar heb nog steeds niet terug gehoord van mintos. Heb jij nog tips voor een betere manier om contact met mintos op te nemen?

Geef een reactie