Voor financiële ontwikkeling

Besparen

Wat wil je er minimaal voor hebben?

Wat wil je er minimaal voor hebben?

Vrijwel iedereen die op Marktplaats iets verkoopt, heeft deze vraag wel eens gekregen. “Wat wil je er minimaal voor hebben?” Wat mij betreft is het een onzinnige vraag.

Ook ik verkoop wel eens wat op Marktplaats. Bijvoorbeeld heb ik een keer een kaartje verkocht van mijn verzameling Magic kaarten. Of het nou is omdat ik voor hergebruik ben of omdat ik een paar tientjes best kan gebruiken, dat maakt niet uit. Soms kom je “interessante” mensen tegen. Soms handelaars die tot het gaatje gaan voor een paar euro. Maar altijd af en toe de vraag uit de titel.

Ik zet mijn advertenties standaard op bieden, omdat dat meer kijkers trekt dan andere verkooptechnieken (heb ik me laten vertellen). Vaak is het ook omdat ik geen idee heb wat de handelsprijzen zijn van de spullen. Als je dan te hoog gaat zitten verkoop je niks. Als je te laag gaat zitten word je niet serieus genomen of verlies je geld. Bieden vind ik een prima systeem, ik kijk wel of er een redelijk bod wordt gedaan.

Bij zo’n advertentie vind ik de vraag wat ik er minimaal voor wil hebben dan ook erg irritant. Als ik dat wist of had willen vertellen had ik wel die prijs gevraagd. Op dat soort vragen ga ik dan ook steevast teveel vragen.

Laatst had ik iets geplaatst dat ik best voor €5 had willen verkopen. Kwam er weer iemand met de vraag wat ik er minimaal voor wil hebben. €8 dus. Niets meer van gehoord.

Ik heb ook eens gevraagd wat ze er maximaal voor willen geven, de andere kant van dezelfde vraag. Toen werd er zoveel gedraaid dat ik maar afhaakte. Kom op, je gaat toch niet meteen alle kaarten op tafel leggen bij een situatie handjeklap?

Dus laten we nou gewoon bieden als iemand de advertentie op bieden heeft gezet…

  1. Mijn ervaring is dat de combi vraagprijs/bieden toestaan het beste resultaat biedt. Ik vind totaal geen idee hebben van wat de verkoper verwacht namelijk erg irritant. De vraag snap ik dan op zich wel, hoewel het woord ‘minimaal’ natuurlijk heel irritant en onnodig is.

  2. Marana

    Ik sla advertenties met alleen ‘bieden’ zonder enige prijsindicatie over. Ik vind het net als Audrey heel vervelend als ik geen idee heb wat de verkoper voor richtprijs in gedachten heeft.
    ‘Wat wil je minimaal hebben’ is een rare vraag. Vraag gewoon wat iemand voor prijs in gedachten heeft en dan kun je daarna onderhandelen. Want bij die zogenaamd minimale prijs gaan ze toch ook meestal iets eronder bieden.

Geef een reactie