Voor financiële ontwikkeling

Bloggen

Nog niet gestopt

Nog niet gestopt

Het is al weer een tijd geleden dat ik een bericht heb geplaatst. Dit is niet vanwege een voornemen om te stoppen met bloggen. Er is wel wat meer wat stilstaat in mijn leven. Ook dat is nog niet gestopt.

Ik schreef er al eerder over dat ik niet goed in mijn vel zit. Ik zal er niet omheen draaien: ik heb een depressie ontwikkeld. Na de kerstvakantie had ik een positief-manische week van energie. In die week heb ik dan ook lekker veel geblogd. Daarna kwam de klap. Ik ga al een tijdje naar een therapeut. Dat helpt met inzicht, en tips, maar niet met het wegnemen van de bron van de depressie.

En ja, ik heb bijna alle kenmerken van een depressie volgens DSM-5, alleen is de eetstoornis mij bespaard gebleven. En hoe komt dat zo? Daar ben ik nog steeds over aan het nadenken. Ik heb wel een idee, eenzaamheid. Ik voel me ergens op mijn best als ik ergens onderdeel van uitmaak. En als ik direct kan samenwerken of samenzijn met anderen. Laat dat nou iets zijn waar het de laatste tijd aan schort…

Ook voor Corona had ik hier last van. Een eenzaam gevoel in mijn managementfunctie. Hiermee begon het eigenlijk allemaal. En door de maatregelen van de laatste tijd heb ik mezelf niet kunnen bijsturen. Het is heel erg raar: je weet wat het medicijn is, maar het wordt je onthouden. Het is te makkelijk om te zeggen dat je de maatregelen dan maar moet negeren. Ik hou me aan de regels, maar het is wel erg zwaar voor me.

Dan moet ik meteen denken aan iemand anders met een hartprobleem die in deze tijden gekluisterd is aan huis, want risicogroep. Wat bizar, dat het medicijn voor de ene het gevaar voor de andere is. Ik heb al corona gehad, dus voor de ziekte ben ik zelf niet meer zo bang. En ik heb vrijheid en samenzijn nodig voor herstel. En zij heeft precies het tegenovergestelde. Complexe emoties tussen schaamte en verontwaardiging zijn mijn deel in deze periode…

Nee, ik ben nog niet gestopt met bloggen. De afgelopen maanden ben ik wel aan de medicijnen, Citalopram om precies te zijn. Ik hoop dat, als de wereld weer normaal is, ik weer mijn oude zelf kan zijn en weer kan bloggen over financiën. Want dat is, zoals je kan begrijpen, nu even niet het belangrijkste in mijn leven. Wordt vervolgd!

 1. Echt balen dit. Hopelijk voel je je snel weer de oude!

 2. Sterke boodschap en dapper dat je dit deelt. Sterkte!

 3. Wat een ontzettend vervelend, neem je tijd en ik hoop dat je snel weer hersteld!

 4. Balen zeg Uitklokken. Wel goed dat je het zo meedeelt. Neem vooral de tijd om goed te herstellen, dat is belangrijk bij een depressie. Sterkte!

 5. Oei, dat is vervelend nieuws Uitklokken. Neem de tijd voor jezelf zoals je nu ook al doet en heel veel sterkte!

 6. ria de Wit

  Ik kom via een ander blogje op jouw blog. Hier lees ik hoe het nu met je gaat. Wat ontzettend vervelend. Ook niet de goede tijd om het te krijgen.Zeker als je het gevoel van eenzaamheid zoveel parten speelt. Goede raad ga ik je niet geven, zal je al veel krijgen denk ik. Ik wens dat je weer draagkracht kan krijgen. Want wat er gezegd wordt je kunt beter je been breken is in dit geval waar. Ik hoop dat je weer kan opkrabbelen en een voor jouw zinvol leven heb.

 7. Pittig! Beterschap en sterkte met het doorkomen van deze moeilijke tijd. Misschien dat je wat energie kunt tanken uit het begin van de lente en de stijgende vaccinatiegraad. Dapper dat je dit persoonlijke verhaal deelde.
  Ik wens je het allerbeste toe.

  hartelijke groet, Mark

 8. Wat enorm vervelend dat je dit meemaakt Uitklokken. Neem alle tijd die je nodig hebt en herstel goed. Fijn dat je voor jezelf hebt erkend wat het probleem is en je hier de hulp bij krijgt die je nodig hebt.

  Heel veel sterkte en succes met je herstel!

Geef een reactie