Voor financiële ontwikkeling

Bloggen

Uitklokken is jarig!

Uitklokken is jarig!

Precies (nou ja, ongeveer) een jaar geleden ben ik begonnen met dit blog. Tijd om even stil te staan bij wat ik heb meegemaakt, geleerd en aangepakt. En wat statistiekjes. Uitklokken is jarig en dat is een klein persoonlijk feestje!

Belangrijkste financiële les geleerd

Na een jaar bloggen ben ik ook wat wijzer geworden. In financieel opzicht dan. Als ik terugkijk dan is er iets dat er bovenuit steekt: er valt bijna niet op te boksen tegen de stijging van de woningwaarde. Waar de beleggingen dit jaar tegenvallen (vooral door de dip in maart) lijkt de woning maar meer en meer waard te worden. Houdt dat in dat ik dat geld beter in de woning had kunnen steken (zoals een grotere)? Ik denk van niet, maar het geldt wel voor dit jaar. We hebben nog even te gaan, gelukkig.

Een moeilijk jaar

Dit jaar is een moeilijk jaar. Voor velen zijn de maatregelen die zijn genomen om de coronacrisis te beteugelen nogal ingrijpend geweest. Opgesloten zitten, je vrienden of familie nauwelijks nog zien, geen vakantie om op te laden.

Ik heb een tijd zeer slecht in mijn vel gezeten. Het gaat nu al weer wat beter, maar ik ben er nog niet helemaal. De tijden zijn uitdagend.

Fysiek is het ook een tropenjaar geweest. Ik heb corona gehad, waarvan ik nog niet 100% hersteld ben. Af en toe heb ik nog steeds van een drukkend gevoel op de borst. Ik ben met de hulp van een diëtist behoorlijk afgevallen, zo’n 12 kilo. Ik ging ook meer bewegen, waardoor ik mijn knie overbelastte en nu bij een fysiotherapeut loop. Het is me het jaar wel!

Blogstatistieken

Statistieken voor de eerste dagen kan ik helaas niet terughalen. Toen had ik nog geen statistiekenplugin geïnstalleerd. Mijn gegevens zijn dan ook van na 10 december, ongeveer twee weken na de eerste blogpost. Als ik de eerste zeven volledige dagen die zijn gemeten vergelijk met een recente vergelijkbare periode:

2019-12-11 tot 2019-12-18
124 bezoekers, 658 pageviews

2020-11-11 tot 2020-11-18
961 bezoekers, 1879 pageviews

Een stuk meer bezoekers, bijna acht keer zoveel! Fijn dat er behoorlijk wat mensen geïnteresseerd zijn. Het valt in het niet bij sommige andere bloggers, maar ik ben er blij mee.

Op momenten dat ik weinig post (zoals nu, ik ben op vakantie), heeft dit blog ongeveer honderd bezoekers per dag. Dat lijkt nu een beetje de baseline te zijn.

Landen

1Netherlands23.931
2United States2.948
3France976
4Germany739
5Belgium676
Top 5 landen

De meeste bezoekers komen uit Nederland. Dat had ik zeker wel verwacht, aangezien dit blog in het Nederlands wordt geschreven. Mijn hoofddoelgroep, vanwege de op Nederlandse fiscaliteit gebaseerde strategie.

Bezoekers uit de Verenigde Staten van Amerika komen vooral binnen via Twitter en… site.ru? Dit laatste lijkt referral spam te zijn. Kortom: kwaadaardige intenties. Misschien bestaat de groei van het aantal bezoekers wel uit een leger robotboeven?

2021

Volgend jaar zal het hopelijk wat energieker worden. Ik wil graag blijven bloggen, dus meer energie is zeker welkom! Ik heb allemaal plannen, dus na de pas op de plaats zouden er zomaar allemaal dingen kunnen gebeuren…

Uitklokken is jarig, dus even hierbij stilstaan met een kort blogje vanuit de vakantielocatie. Een fijne en gezonde kerst toegewenst!

 1. Gefeliciteerd met een jaar lang bloggen! Op naar het komende jaar met nieuwe statistiek, cijfers en blogs natuurlijk.

  Mooi om de ontwikkeling te zien in bezoekers en pageviews. Is dat een voorbode voor mijn blog??

  • Reactie door auteur

   Thanks Geld Coach. Ik ben benieuwd naar wat het volgende jaar ons gaat brengen.
   Hoe jouw blog zich ontwikkelt kan nogal verschillen. Sommigen krijgen vele malen meer, hoor. Actief promoten helpt een boel, maar dat doe ik eigenlijk niet.

 2. Gefeliciteerd! Natuurlijk ook fijne feestdagen. Hopelijk is 2021 een gezonder jaar voor je, waarbij je lekkerder in je vel zit. Uiteindelijk is dat het belangrijkste.

 3. Mooi om een jaar vol te maken en met nieuwe energie 2021 te betreden👍

  Leuk om te lezen je blogs.

Geef een reactie