Voor financiële ontwikkeling

Financiƫle planning, Hypotheek, Inkomen, Vermogen

Savings rate april 2020

Savings Rate April 2020

Dit is een update van mijn maandelijkse savings rate berekening. Ditmaal de savings rate van april 2020.

Heel april heb ik thuisgewerkt, en mijn werkgever heeft het financieel zwaarder. We houden alleen nog steeds de CAO, want die was al eerder opgesteld. Die levert mij deze maand iets extra’s op! De jaarlijkse loonsverhoging bij goed functioneren gaat altijd in per april, dus deze maand krijg ik iets meer salaris binnen. Ook is er een eenmalige uitkering afgesproken in de CAO, dus er is zomaar een extra bedrag overgemaakt. Altijd lekker!

Berekening savings rate april 2020

Zoals altijd pak ik het spaarbedrag, en deel dat dan door de inkomsten.

Mijn inkomsten zijn per definitie 100%.

SoortSparenSparen zonder PBW
Premie bankspaarhypotheek10,9%12,8%
Extra inleg bankspaarhypotheek0%0%
Pensioenspaarrekening0%0%
Pensioenbeleggen14,1%16,5%
Gewoon beleggen3,1%3,7%
Crowdsourcing en crowdlending1,6%1,8%
Groene beleggingen0%0%
Geconverteerde bijdrage werkgeverspensioen14,2%0%
Totaal43,9%34,7%
Savings rate april 2020

Afgelopen maand heb ik best wat ingelegd in mijn pensioenbeleggen. Het wordt tijd om eens te berekenen hoeveel jaarruimte ik nog over heb. Op de gok heb ik nog ruimte voor een keer of 5 extra inleggen dit jaar.

In crowdlending heb ik wel wat ingelegd, maar niet zoveel. Ik blijf toch een beetje voorzichtig met alles wat er in crowdlendingland gebeurt. Ik blijf er echter wel in geloven.

Aangezien ik deze maand extra heb gehad, neemt de maandelijkse premie van de bankspaarhypotheek iets af. Dit geldt ook voor de werkgeversbijdrage, omdat de extra betaling deze maand niet pensioengevend is.

Ik baal ervan dat mijn groene belegging bij Meewind nog steeds niet open is voor aankopen! Ik wil graag groen beleggen, maar dan moet het wel kunnen. We zijn inmiddels een half jaar verder sinds ik mijn laatste inleg heb gedaan. Zouden ze een indicatie kunnen geven? Ik kan wellicht proberen een vraag aan ze te stellen.

Voor april 2020 komt mijn totale savings rate uiteindelijk uit op 43,9%, en 34,7% als je de pensioensbijdrage werkgever niet meetelt. Wat lager dan vorige maand, maar ik merk ook dat er relatief meer netto in mijn betaalrekening blijft hangen. Ik verwacht dan ook dat de savings rate volgende maand weer omhoog gaat. Halverwege het jaar zal ik er wel een mooi grafiekje van maken.

Geef een reactie