Voor financiële ontwikkeling

Financiƫle planning, Hypotheek, Inkomen, Vermogen

Savings Rate maart 2020

Savings Rate Maart 2020

Dit is een update van mijn maandelijkse savings rate berekening. Ditmaal de savings rate van maart 2020. Ondanks dat de wereld er voor mij heel anders uitziet dan een maand geleden vanwege corona, blijf ik mij aan mijn plan houden. Gewoon weer ingelegd toen mijn salaris binnen was.

Berekening savings rate maart 2020

De berekening van de savings rate is simpel. Ik pak het spaarbedrag, en deel dat dan door de inkomsten.

Mijn inkomsten zijn per definitie 100%.

SoortSparenSparen zonder PBW
Premie bankspaarhypotheek11,6%13,7%
Extra inleg bankspaarhypotheek0%0%
Pensioenspaarrekening0%0%
Pensioenbeleggen13,7%16,1%
Gewoon beleggen3,3%3,9%
Crowdsourcing en crowdlending5,0%5,9%
Groene beleggingen0%0%
Geconverteerde bijdrage werkgeverspensioen14,7%0%
Totaal48,4%39,5%
Savings rate maart 2020

Afgelopen maand heb ik een tientje extra ingelegd in mijn pensioenbeleggen. Dit was nog verlate inflatiecorrectie. Blijkbaar was ik in januari vergeten om mijn Uitklokpot op te hogen, terwijl ik wel iets meer kreeg door de fiscale wijzigingen. Dat is bij deze gecorrigeerd, maar niet met terugwerkende kracht. Dit zie je terug door een verhoging van mijn percentage naar pensioenbeleggen.

Terugkerend zijn de maandelijkse premie van de bankspaarhypotheek en de werkgeversbijdrage. Hier is niets veranderd. Waarschijnlijk ga ik pas aan het einde van dit jaar een extra storting doen in de hypotheek. Dit doe ik omdat beleggen nu aantrekkelijker is geworden dan een paar maanden geleden. Ik ga dit jaar nog wel een keer inleggen omdat ik wil blijven spreiden!

Vorige maand had ik niets ingelegd in growdfunding. Deze maand heb ik redelijk wat ingelegd bij Mintos. Er zijn op dit moment best wel wat spanningen en problemen in crowdlending land. Daardoor zijn er veel mensen huiverig om te investeren. Dit levert mooie kansen op. Tenminste, op papier. Dit zal de uiltieme test worden voor de crowdlendingplatforms! Ik heb dit altijd als erg hoog risico beschouwd, dus met deze investering ben ik de komende periode wel weer even klaar en kijk ik de kat uit de boom.

Voor maart 2020 komt mijn totale savings rate uiteindelijk uit op 45,1%, en 35,6% als je de pensioensbijdrage werkgever niet meetelt. Al met al niet een heel groot verschil met vorige maand, maar dat is juist goed. Stick to the plan…

Geef een reactie