Voor financiële ontwikkeling

Hypotheek

Hypotheekupdate Januari 2020

Hypotheekupdate januari 2020

Vanaf nu deel ik mijn hypotheek op dit blog. Hier heb ik een aparte pagina voor gemaakt. Dit is de hypotheekupdate van Januari 2020.

Nou ja, update… Als je nog niets hebt gedeeld is er niet zoveel te updaten. Daarom is dit meer een overzicht met de highlights van de afgelopen drie maanden. Aangezien er in drie maanden niet zoveel gebeurt, is dit niet echt spannend. Sowieso is een hypotheek niet spannend.

Er zijn best veel fans van de hypotheek aflossen. De eerste die hiermee in het nieuws is gekomen (voor zover ik weet) is Gerhard Hormann. Hij schreef het boek “hypotheekvrij” en inspireerde daarmee velen die werken aan lage lasten.

Ik zit zelf op een tweesporenbeleid: lage lasten én een groter vermogen. Deze hypotheekupdate van januari 2020 gaat natuurlijk over zo laag mogelijke lasten. Daarom heb ik december weer extra in de hypotheek ingelegd.

Aflossingsvrije hypotheek

Gewijzigd in de afgelopen drie maanden: niets! Het levert het minste op om dit af te lossen, ik leg liever extra in bij de bankspaarhypotheek.

Bankspaarhypotheek

Gewijzigd in de afgelopen drie maanden:
Gespaard via normale premie: € 2.126,82
Extra inleg: In december € 2000 extra ingelegd

Kijk voor een volledig overzicht op https://uitklokken.nl/mijn-financiele-ontwikkeling/hoe-mijn-hypotheek-naar-nul-gaat/.

Geef een reactie