Voor financiële ontwikkeling

Ongecategoriseerd

Ik MOET afgeronde bedragen op mijn rekeningen zien

Ik MOET afgeronde bedragen op mijn rekeningen zien

Begin december krijg ik de rente op mijn rekeningen bijgeschreven. Dit zijn met de huidige lage rente niet meer dan een getal achter de komma. Centenwerk, dus. Ik heb echter een soort dwangstoornis wat betreft onafgeronde bedragen. Alle bedragen moeten gewoon worden afgerond. Dat heb ik met de meeste bedragen op mijn rekeningen. Ik MOET afgeronde bedragen op mijn rekeningen zien!

Elke keer als ik rente ontvang op mijn spaarrekeningen neem ik die centen op. Het liefste heb ik alleen bedragen in veelvouden van honderd euro, maar duizend is nog beter. Een bedrag van 110 euro wordt 100, of 200.

Bij deposito’s kun je hier weinig aan veranderen. Ook bij rekeningen die beperkt zijn in inleg kun je niet zoveel. Maar wel bij beleggingsrekeningen. Ik heb een korte periode zelfs dagelijks bijgestort in mijn beleggingsrekening om het bedrag maar op een 100-tal te laten eindigen, totdat ik me realiseerde dat dit onbegonnen werk is.

Waar ik het afrondprincipe toepas:

  • Vrij opneembare spaarrekeningen
  • Pensioenspaarrekening
  • Openstaand hypotheekbedrag
  • Crowdfunding / lending
  • Potjes voor spaardoelen
  • Mijn portemonnee als ik cash heb (op hele tientjes)

Wat dit betreft heb ik dus echt wel een soort van obsessief-compulsief gedrag. Ik moet afgeronde bedragen op mijn rekeningen zien, anders word ik onrustig.

Zijn er nog meer met dit soort numerieke afwijkingen :-)?

  1. Jazeker!! Hier nog zo eentje! Ik probeer er vanaf te blijven maar als het slechts een paar keer klikken is dan zorg ik ook dat al mijn verschillende potjes met spaarrekening lekkere ronde bedragen zijn! En is dat raar…. maakt me niks uit, ik vind het fijn!

Geef een reactie